Long time no see

Åh herregud! Äntligen sitter jag här nu med en massa energi. Förlåt för den långa tystnaden men sjukstugan här hemma under Vabruari har varit utöver det vanliga. Den senaste månaden har vi hunnit med operationer, njurbäcksinfektion, halsfluss, kräksjuka, öroninflammation, konstiga utslag, magbesvär – YOU NAME IT and WE PROBABLY GOT IT. Trivialt i ett större perspektiv men det sätter sina spår i vardagen. Vågar knappt säga det men jag tror det har vänt (korsa fingrar, ta i trä osv).

Det är så viktigt med hälsan. Man fungerar ju inte utan den. Och det har fått mig att tänka. Tänka ordentligt – på allas vår hälsa. Här hemma har jag blivit lite knäpp, har börjat läsa mycket om just hälsa, vikten av ekologiskt, alternativa metoder, ren mat, vi har till och med börjat lite smått med Paleo. Det är många förändringar på gång. Min man tittar lite skeptiskt på mig just nu, han har en blick som säger – vad har hon nu hittat på, vad ska vi nu plocka bort från kosten? Hahaha. Det är inte lätt för honom <3 Men som vanligt så stöttar han mig så länge det låter vettigt.

Jag har nu bestämt mig för att leva ett hälsosamt liv. Det handlar om att må bra från insidan men också på utsidan. Jag har  också lite personliga mål som jag vill uppfylla. Som en del av er vet så har jag lovat mig själv att vara i mitt livs form när jag fyller 35 i juli. Det är fem månader kvar så det är verkligen dags att sätta igång.  När jag pratar med många av er så märker jag att jag inte är den enda som strävar efter vissa förändringar, som har mål som de vill lyckas med när det gäller hälsa och träning. Det har fått mig och Martina och andra runt omkring att tänka lite. Låt oss göra något åt detta! Låt oss stötta varandra! För att samla in pengar till nästkommande Soulsister i Fokus har vi bestämt oss för temat HÄLSA. Vi strävar efter att bli hälsosamma, vi uppfyller våra egna personliga mål, vi stöttar varandra. Hur ska detta gå till undrar ni? Hur ska vi samla in pengar? Just nu flödar idéerna. Här kommer några.

Sponsorer

Tanken är att man sätter upp ett mål för sig själv, i par eller grupp. Det kan vara att man ska sluta äta godis i en månad, eller att man ska lyckas springa 5 km, att man ska promenera varje dag i ex antal dagar/veckor/månader, att man börjar äta paleo, ekologiskt,  lchf ( ni fattar va?). Detta mål delar man med sig till nära och kära. Man hittar en eller flera personer som kan tänka sig sponsra detta. När målet är uppfyllt så ska sponsorn/sponsorerna betala in en valfri summa till Soul Sisters. Ni har alltså lyckats med ert mål och gjort det för en god sak. Kan det bli bättre? Och för att verkligen lyckas med målet så kommer det finnas en blogg där alla som vill kan dela med sig av sin resa, före, under och/eller efter. Teorin säger att motivationen växer om man är  öppen med sina mål, finns det något bättre än en blogg där vi stöttar och hejar på varandra!! Bloggen kommer förhoppningsvis kunna lanseras denna helg.

Hälsoorienterade timmar

Vad bättre än att få djupdyka in i olika hälsorelaterade ämnen? Vi hoppas under våren kunna få olika ”proffs” inom sina områden att kunna erbjuda sina tjänster till oss. Vi tänker kanske en kostföreläsning, kanske ett crossfitpass, pilatestimme, yogapass, mindfullness. mm. Vi testar och utforskar olika saker tillsammans och betalar in en liten summa till Soul Sisters. Win win once again ;)

Ett lopp

Självklart satsar vi också på ett lopp. Dock blir det lite senare än vi först planerade. Men då har vi ju alla hunnit komma i toppform också ;)

Har ni fler idéer? Dela med er!

Gällande Soul Sisters verksamhet så håller vi nu äntligen på att boka in möten för att kunna få insikt om hur man går till väga med ansökningar osv. Vi hoppas att under mars månad kunna börja ta emot ansökningar och sedan hitta vår nya Soul Sister som vi ska hjälpa. Vi är på banan igen och det känns heeeeeelt underbart.

Jag har saknat detta!!

Kärlek <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>