Snart åker jag…

NU är det inte långt kvar. Jag åker nästa vecka. Mycket som behövs göras innan dess. Till att börja med har jag skola – terminen är INTE över och jag har väntat tills sista sekunden med typ ALLT, dock är detta ingenting nytt för mig så funkar jag alltid…ha ha ha.

Det är många känslor inblandade. För min egen del är det mest att jag alltid tycker det är lite jobbigt att åka ifrån familjen. Har sovit borta från min lille son en natt innan. Nu kommer det vara fem nätter utan mina barn (och min man självklart också;) ) <3  Jag åker tillbaka till ett land som jag inte varit i på åtta år, det är blandade känslor i det också. Men uppsidan, och den överskuggar allt det andra just nu, är att jag äntligen får träffa henne igen, nu sitter jag bara och önskar att omständigheterna varit andra. Jag tänker på hennes man, han kommer inte finnas där. Han har alltid betytt mycket även för mig. Jag kommer att bo i ett hem som är i sorg. En mamma och pappa som har mist sin son, en fru som mist sin man, en son som har mist sin pappa och ett ofött barn som aldrig kommer att få träffa hennes pappa. Ja, det är verkligen med blandade känslor som jag åker ner.

Jag tänker på Martina som stått vid min sida genom allt det här. Önskar att hon skulle kunna följa med. Det var inte ett lätt beslut att ta och det var något som vi pratat om länge för att komma fram till bästa lösningen. Men det var ett gemensamt beslut som jag och Martina tog. Just i detta fall, eftersom det är min Soul Sister som vi hjälper så blir det den bästa lösningen. Det är ju en sådan speciell situation. Hon vet ju inte om något, att förklara till henne varför jag skulle ta med en vän, som fortfarande är okänd för henne….ja det skulle bara bli för komplicerat med tanke på allt runtomkring. Hon har egentligen bara bett mig om en enda sak och det var att jag skulle åka ner och hälsa på henne nu på slutet av hennes graviditet. Så vitt hon vet så gör jag ju denna resan bara för att hon vill ha mig där som vän. Det är också därför jag först och främst gör denna resa. Men trots det så önskar jag att Martina hade kunnat dela allt detta med mig och få se allt det som hon också kämpat för de senaste månaderna <3 De kommer att träffas men senare.

Jag har börjat sortera ut lite barnkläder som jag ska ta med från mig och från vänner. Jag har berättat för henne att jag ska ta med mig barngrejor, och som den kloka och praktiska kvinnan hon är så säger hon till mig att jag inte ska ta med för mycket. Det finns inte så mycket plats i det rummet som hon bor i. Våra liv är verkligen olika! Jag skulle vilja ta med en vagn. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska gå till väga. Först tänkte jag på en begagnad vagn men har inte hittat någon bra sådan. Den ska helst hålla ett tag, måste kunna ta med den utan att den går sönder på flyget osv.  Mailade några barnvagnsmärken (Crescent och Brio) och frågade om det fanns möjlighet till sponsring. Har inte fått något svar tillbaka tyvärr men de kanske är på ledighet fortfarande. Funderar nu på att gå förbi några barnbutiker och fråga dem direkt om det finns någon enklare vagn som man kan få till ett riktigt bra pris. Är det någon som har några kontakter kanske?

I skrivandets stund är vår insamling uppe i 53 524 kr. Det är helt galet!! Jag har haft summan  60 000 i huvudet. Vi får se vad som händer den sista veckan nu!  Jag har sökt på nätet för att kunna förstå vad en medelinkomst i Bosnien ligger på. Det jag hittar är någonstans mellan 5000 till 6000 kr. I hennes fall är det nog lägre. Förstå vilken skillnad dessa pengar kommer att göra. Det är nästan en årsinkomst! Och det är NI som har möjliggjort att jag får representera det vi åstadkommit, något som många drömmer om. Vi tillsammans HJÄLPER någon på ett sådant stort och livsviktigt sätt. TACK för det. Tack från hela mitt hjärta.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>